What are you looking for?

Results

Close search
FSC certification

Read about FSC

Building a sofa starts in the forest.

Forest Stewardship Council®

Furninova är certifierade av FSC® för att uppnå våra sociala och miljömässiga mål och skapa ett brett utbud av möbler tillverkade av ansvarsfullt inköpt trä och träbaserade produkter.

Forest Stewardship Council (FSC) är en internationell ideell organisation som arbetar för att etablera ett mer hållbart skogsbruk runt om i världen. FSC tillhandahåller globala standarder för skogsförvaltning, som innehåller en balans mellan miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter.

Genom att vara medlem i organisationen har Furninova en certifiering som bekräftar att skogen sköts på ett sätt som bevarar den biologiska mångfalden och gynnar lokalbefolkningens och arbetarnas liv samtidigt som den säkerställer att den upprätthåller en ekonomisk bärkraft.

Varje steg i processen är transparent, ärlig och hållbar. Inköp av produkter med FSC-logotypen stödjer bevarandet av hundratals miljoner hektar skog runt om i världen.

På Furninova tror vi att pålitliga och naturliga material skapar möbler som håller. Vi är engagerade i att leverera möbler med lång livslängd – samtidigt som vi minimerar avfallet och håller luften och vattnet vi alla delar säkert och rent för framtida generationer.

För mer information, besök Forest Stewardship Councils hemsida på www.fsc.org.